maart 24, 2019

Doorbekeren

OZW mix - Jubbega 4

31 maart 2019

De ene bekerwedstrijd is de andere niet. OZW wist eerder na een bloedstollende wedstrijd tegen BOSO Sneek de achtste finale te bereiken. Dit fraaie staaltje cupfighting ging als een lopend vuurtje door Stad en dus keken de pure voetballiefhebbers reikhalzend uit naar het vervolg in dit bekeravontuur.

Weer kwam de tegenstander uit westelijke richting en hoewel Jubbega acteert in de 6e klasse, liet hun onomstreden koppositie geen ruimte voor onderschatting. Met weer een gezonde mix aan Oude Meesters trok OZW ten strijde. Jubbega werd direct onder druk gezet waarop ze de ruimtes achterin klein hielden. De bal ging van voet tot voet en met name Wim stond vaak aan het eindstation van een aanval. Ook uit standaardsituaties kon OZW het net niet laten bollen. Aan de andere kant leidde alleen miscommunicatie achterin tot enig gevaar voor de goal.

Na een half uur spelen was het dan toch raak. Lars gaf een crosspass op Paul, Paul speelde de bal perfect in de loop van Wim en Wim rondde beheerst af: 1-0! De ban en de muur van Jubbega was gebroken. OZW hield de druk erop en dwong de tegenstander tot fouten achterin. Wim leek te profiteren door de uitstromende keeper buiten de 16 te passeren, maar werd alsnog neergehaald als doorgebroken speler. Na wat commotie over de gepaste straf, werd besloten om de keeper voor 10 minuten uit het veld te sturen. Herman schoot de bal vlak langs de buitenkant van de paal en bleef het 1-0.

Met 10 spelers bleek Jubbega niet in staat om de organisatie in stand te houden. Wim was de grote plaag voor de Friezen en dit keer werd hij bínnen de 16 meter gevloerd. Bij de daarop volgende penalty gaf hij de veldspeler in het doel geen kans: 2-0. Terwijl de keeper van Jubbega nog een paar minuten had om zijn zonden te overdenken, deed Wim er met een van richting veranderd schot direct nog een schepje bovenop: 3-0. Een riante voorsprong bij rust dus, maar de vorige bekerronde heeft geleerd dat je er zeker tegen Friezen dan nog lang niet bent.

Met vier verse krachten begon OZW aan het tweede deel van deze beker ouverture. Al snel bleek dat het verzet van Jubbega gebroken was. OZW kreeg alle ruimte om te voetballen en wist constant de vrije man te bereiken. Met name over de flanken werd keer op keer gevaar gesticht. Captain Herman wist TJ twee keer op rij te bedienen en zo werd de voorsprong uitgebreid naar 5-0. Bij een zeldzame tegenstoot eindigde de bal nog wel in de kruising achter Jermain, maar uiteindelijk was het Herman die op aangeven van Wim zelf nog tekende voor het slotakkoord: 6-1. De toeschouwers dropen enigszins teleurgesteld af, maar het kan niet elke bekerronde een spektakel zijn. Aanbeland bij de laatste 8 zal de volgende tegenstander het bekervuur ongetwijfeld weer aan doen wakkeren!