september 23, 2019

Comeback van de oude meesters

LEO 2 - OZW 2

22 september 2019

Met een 100 % score in de oefencampagne en de Johan Cruijff Schaal op zak (vraag niet hoe), reist OZW vol vertrouwen af naar Loon voor de eerste competitie wedstrijd. Binnen 10 minuten zijn alle statistieken waardeloos geworden door twee keer gerommel in de defensie: 2-0 voor LEO..

OZW blijft echter met zelfvertrouwen spelen en beschouwt de twee cadeautjes als incidenten. Langzaam maar zeker krijgen de Stadjers controle over het middenveld en de eerste kansjes zijn er voor de jarige spits Robert Drost en gelegenheidsaanvaller Lesmond Prinsen. Het spel van Loon wordt goed geneutraliseerd en de jeugdige ploeg onder de rook van Assen krijgt eigenlijk geen kansen meer. Het tegenovergestelde geldt voor OZW: na een heerlijke combinatie van “de tandem” op links – Terpstra/van den Boom – trekt spits Drost twee verdedigers mee de doelmond in en mag Prinsen van 10 meter binnenschuiven.

In de tweede helft gaat OZW met verse krachten Koks en Dalman op zoek naar de gelijkmaker. Binnen een minuut breekt Prinsen alweer door de defensie van LEO op een gave steekbal door Van den Broek-Humphrey. Prinsen heeft wat ruzie met zijn favoriete kunstgras en raakt slechts de lat. Na een kwartier mikt Heugmaster een heerlijke vrije trap onder de Engelse goalie door op de paal en Mario Dalman tikt zeer attent de 2-2 binnen

Tien minuten later volgt veruit de mooiste aanval van de wedstrijd, via een stuk of acht schijven en een geweldige pass op Dalman zet deze in één tijd voor, waaruit Paul van Duuren de winnende goal maakt! Loon naar werken. In de slotfase moet LEO met tien man verder en speelt juist in dit kwartier hun beste voetbal. OZW wordt onder druk gezet, LEO mag vier corners nemen en keeper Mark Wiltens moet twee knappe reddingen verrichten om de 3 punten definitief mee naar West End te nemen.

OZW 2 dankt de meegereisde supporters en met name de spelers van OZW 3 die na hun overwinning bij Gomos, zeer sportief, ook nog naar Loon zijn gekomen!